fbpx

Jaren geleden toen ik nog voor Voorzet werkte organiseerde ik een kookworkshop die bijna op een ramp uit liep. Ik had een veel te moeilijk recept voorbereid, alle stappen die je moest zetten om het recept te maken waren veel te ingewikkeld en ofschoon het eten wel gezond was vonden juiste mensen met een autisme spectrum stoornis (ass) de smaak niet lekker en de textuur onherkenbaar. Gelukkig werd ik geholpen door twee mensen die de avond en sfeer gezellig maakten en hebben we toch een hele leuke avond gehad.

Ondanks deze schijnbaar mislukte avond werd het mij wel duidelijk dat er een behoefte is aan kookworkshops waar mensen met een ASS in elkaars gezelschap kunnen koken.

Toen ik in het daarop volgende jaar zelf op reis ging in een camper bus van Amsterdam naar Nepal leerde ik in de beperkte ruimte die we hadden in de bus steeds efficienter en heel eenvoudig te koken. Ik maakte lekkere gerechten met groente die we onderweg tegen kwamen. Omdat ik mij steeds meer beperkte tot 1 pan werd het steeds makkelijker koken en waren de gerechten ook vaak snel klaar. Gekscherend zei ik op een avond; dit is eigenlijk ‘Het Autistenpotje’..

Eenmaal thuis na deze fantastische mooie reis bleef dit idee mij inspireren. Ik begon weer te werken met mensen met een autisme spectrum stoornis en ontdekte dat er inmiddels veel onderzoeken zijn en er veel geschreven wordt over de invloed van voeding op het verder ontwikkelen van autisme stoornissen.

Met een groep enthousiaste collega’s zijn we kookworkshops gaan organiseren. In het afgelopen jaar is dat een heel leuke groep deelnemers geworden die vol enthousiasme elke keer weer terugkomen. De gerechten worden over het algemeen gewaardeerd, ondanks dat ze vegetarisch, in seizoen en vaak lokale producten bevatten. Daarnaast zijn de avonden heel gezellig en vindt iedereen het heel leuk om samen te koken.

Voor sommige deelnemers is het aanleiding om beter op hun voeding te gaan letten.

Als je het leuk vind om een keer mee te doen kun je je aanmelden door een mail te sturen naar: krien@lifelonginspiration.net

img_0275img_0259img_0252

 

 

 

 

 

Voor nu een goede week gewenst!   groet Krien